اتوبوس برقی در کشورهای مهم جهان
آگوست 4, 2019مراحل رزرو و اجاره اتوبوس ارزان
آگوست 8, 2019سامانه پایش هوشمند تردد ناوگان، که به اختصار به آن سامانه سپهتن می گویند، به منظور نظارت و کنترل بهینه ناوگان حمل و نقل جاده ای برنامه ریزی شده است و در اخیتار پلیس راه و راهداری کل کشور می باشد
این سامانه از طریق دستگاهی که روی خودرو نصب می شود به طور مداوم اطلاعات تعریف شده خودرو مانند مشخصات گواهینامه راننده، سرعت وسیله نقلیه، ساعت کارکرد و غیره را به مرکز پلیس راهور ارسال می کند. بدین ترتیب با کنترل آنلاین تمام خودروهای عمومی و نظارت بر رعایت قوانین رانندگی باعث کاهش تلفات جاده ای می گردد.
به طور کلی تلفات جاده ای به علل اشتباهات انسانی و غیر انسانی رخ می دهد، این سامانه با نظارت بر روی علل انسانی از جمله خواب آلودگی و رانندگی با سرعت غیر مجاز عملکرد راننده را ارزیابی کرده و در صورت اهمال کاری وی را اعمال قانون نماید.
عملکرد سپهتن چگونه است؟
دستگاه سپهتن با دارا بودن یک دوربین عکس برداری و محل قرار دادن گواهینامه، صحت گواهینامه و راننده را تایید می کند، در صورت مغایرت و عدم مجوز به صورت صوتی به شخص هشدار می دهد. ضمن فرستادن اطلاعات برای پلیس راه، او را از رانندگی منع خواهد کرد.
همچنین زمان رانندگی شخص را اندازه گیری می کند. هر راننده در ۲۴ ساعت ۹ ساعت مجاز به رانندگی است و هر ۴ ساعت ملزم به استراحت ۱۰ دقیقه ای می باشد. بدین شکل میزان رانندگی ممتد را هم اندازه گیری کرده تا از استراحت و عدم خستگی راننده اطمینان حاصل کند.
به علاوه با استفاده از ماژول موقعیت یاب GNSS با اندازه گیری میزان سرعت، هرگونه تخلف و عبور از سرعت غیر مجاز را به سرور پلیس به صورت آنلاین اطلاع می دهد و بدین ترتیب محدودیت سرعت را تضمین می کند.
در صورت عدم توجه راننده هشدارهای لازم به او داده خواهد شد و در صورت ادامه تخلف در ایستگاه پلیس بعدی با او برخورد خواهد شد.
مزیت های استفاده از سامانه سپهتن
در سیستم قدیمی رانندگان مجبور بودند در پلیس راه برای زدن کارت توقف کنند و چون این کار ممکن بود چندین بار در طول سفر چند ساعته اتفاق بیفتد موجب اتلاف زمان رانندگان و مسافران می شد، خوشبختانه این مشکل برطرف با وجود سامنه سپهتن برطرف شد.
با وجود این سامانه و بررسی دقیق سرعت راننده به صورت دقیق امکان تخلف شخص تقریبا غیرممکن خواهد شد.
رانندگان متخلف به سرعت شناسایی شده و در زمان مورد اعمال قانون قرار خواهند گرفت.
بدین ترتیب استفاده از ناوگان عمومی امن تر و تلفات جاده ای کاهش پیدا کرده است.
مورد مهم با ارائه گزارش آنلاین به شرکت های مسافربری، اطمینان از امنیت مسافران و کنترل دقیق اتوبوس ها و خودرو ها گروه کیهان سفر این اطمینان را به شما می دهد که سفری ایمن را تجربه کنید.
شما می توانید با اجاره اتوبوسVIP با ظرفیت ۲۵ نفر و دارا بودن امکانات رفاهی سفری لوکس و لذت بخش را به همراه دوستانتان داشته باشید.
کیهان سفر با در اختیار داشتن انواع اتوبوس توریستی و خودرو های لوکس آماده خاطره سازی و خدمت رسانی به مردم عزیز ایران از مبدا تهران و کرج به سراسر کشور عزیزمان است. می توانید با شماره تلفن های ۴۴۶۷۳۶۰۰ و ۴۴۶۷۳۷۰۰ و همچنین از این لینک با ما در ارتباط باشید.
سامانه سپهتن اتوبوس چیست؟
در پاسخ به این سوال که سامانه سپهتن چیست، می بایست به توضیح مختصری درباره واژه «سپهتن» بپردازیم. سامانه سپهتن اتوبوس، نام اختصاری سامانه پایش هوشمند تردد ناوگان حمل و نقل جاده ای است. تاسیس این سامانه به دلیل ایجاد یک سیستم هدفمند نظارت و کنترل بهینه ناوگان حمل و نقل جاده ای صورت گرفته است. این سامانه یعنی سامانه برنامه ریزی نظارت و کنترل بهینه ناوگان حمل و نقل جاده ای، پس از راه اندازی در اختیار پلیس راه و راهداری کل کشور قرار گرفته است. تاکید این سامانه بر علل انسانی تلفات جاده ای از جمله خواب آلودگی و رانندگی با سرعت غیرمجاز است.
طرز کار سامانه سپهتن اتوبوس چگونه است؟
سامانه پایش هوشمند تردد ناوگان حمل و نقل جاده ای، به شکل زیر فعالیت می کند:
به صورت مشخص سامانه سپهتن نرم افزاری است که از طریق دستگاهی که روی اتوبوس نصب می شود، شروع به کار می کند. بر روی دستگاه مورد نظر اطلاعاتی به صورت پیش فرض از اتوبوس و راننده آن وجود دارد که به عنوان مثال می توان چند مورد را نام برد: مشخصات گواهینامه راننده، سرعت اتوبوس، ساعت کارکرد و …
این موارد به صورت پیوسته و بروز شده، توسط سامانه سپهتن اتوبوس از طریق GPRS به پلیس راهور مخابره می شود و بدین ترتیب با استفاده از سامانه سپهتن اتوبوس ها، می توان گفت نظارت و کنترل به صورت آنلاین بر تمامی اتوبوس های جاده ای اعمال می شود. هدف از راه اندازی این سامانه ، توجه به رعایت هر چه بیشتر قوانین رانندگی و در نتیجه کاهش تلفات جاده ای است.
همچنین سامانه عکس دستگاه سپهتن اتوبوس، قادر به شناخت مغایرت عکس گواهینامه و راننده است. با وجود قابلیت آپلود عکس گواهینامه پیش از حرکت اتوبوس، سامانه این توانایی را دارد که در صورت دریافت مغایرت گواهینامه و فرد راننده، هشدار دهد و موارد مغایرت را به پلیس راهور اطلاع دهد تا در ایستگاه بعدی پلیس راهور، برخورد لازم با متخلف صورت گیرد.
مزایای استفاده از سامانه سپهتن اتوبوس در چیست؟
همانطور که پیش تر هم اشاره شد، سامانه پایش هوشمند تردد ناوگان حمل و نقل جاده ای (سامانه سپهتن اتوبوس) به منظور ایجاد تمرکز بیشتر رانندگان به رعایت قوانین رانندگی، شروع به فعالیت کرد. در این سامانه، اطلاعات تعریف شده ای نظیر مشخصات گواهینامه راننده، سرعت و ساعت کارکرد و … توسط سیستم به پلیس راهور ارسال می شود. قطعا استفاده از سامانه سپهتن در سطح گسترده می تواند از تخلفات رانندگی بسیاری جلوگیری کند. زمانی که رانندگان حمل و نقل وسایل جاده ای از کنترل و نظارت لحظه ای اتوبوس خود توسط پلیس راهور اطلاع داشته باشند، با احتیاط بیشتر و رعایت قوانین بیشتری در جاده ها رانندگی خواهند کرد. بنابراین نظارت بر نحوه رانندگی رانندگان جاده ای می تواند در بلند مدت از تلفات جاده ای و تصادفات ناشی از سرعت غیرمجاز و …. به صورت قابل توجهی بکاهد.
مثال ساده ای برای مزیت های مختلف استفاده از سامانه سپهتن این است که هر راننده مجاز به حداکثر ۹ ساعت رانندگی در شبانه روز می باشد و برای رانندگی مداوم لازم است که به ازای هر ۴ ساعت رانندگی، ۱۰ دقیقه استراحت کند. سامانه سپهتن قادر به محاسبه ساعت رانندگی مداوم راننده اتوبوس است و به محض عدم رعایت این قانون، پیغامی جهت اطلاع پلیس راهور می فرستد تا پلیس از رانندگی بیش از حد مجاز راننده جلوگیری کند.
هزینه دستگاه سپهتن اتوبوس چقدر است؟
پیاده سازی سیستم سامانه سپهتن بر روی اتوبوس ها، ۱۶٫۲۰۰٫۰۰۰ ریال محاسبه شده است که این مبلغ هزینه دستگاه سپهتن اتوبوس شامل تمامی موارد سخت افزاری و نرم افزاری و هزینه خدمات دیتا است.
چگونه سفر با دستگاه سپهتن، ایمنی سفر جاده ای را افزایش می دهد؟
همانطور که می دانید، دستگاه سپهتن، به صورت پی در پی و مستمر در زمان سفر جاده ای با اتوبوس، اطلاعات تعریف شده در سیستم یعنی مشخصات مندرج در گواهینامه راننده، میزان سرعت اتوبوس، ساعت کارکرد GPRS و … را به پلیس راهور گزارش می کند. این امر زمانی اهمیت پیدا می کند که دستگاه سپهتن اتوبوس، تخلف از سرعت مجاز یا مغایرت گواهینامه یا … را هشدار دهد. در این صورت در زمان رسیدن اتوبوس مسافربری به ایستگاه پلیس راهور بعدی، پیام ایست دریافت می کند و با راننده خاطی برخورد مناسب صورت می گیرد. با همه گیر شدن استفاده از دستگاه سپهتن اتوبوس های مسافربری در کشور و بالا رفتن سطح رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، ایمنی سفرهای جاده ای افزایش پیدا می کند و مسافران با آرامش خاطر بیشتری، از اتوبوس مسافربری برای سفر خود استفاده می کنند.
داشتن بیمه و معاینه فنی توسط سامانه سپهتن، قابل تشخیص است؟
در جواب این سوال یک «بله» بزرگ وجود دارد! سامانه سپهتن تنها یک سیستم تک سازمانی و زیر نظر پلیس راهور نیست! سامان سپهتن اتوبوس در اصطلاح یک طرح فراسازمانی است، از این جهت که با چندین ارگان و سازمان دیگر در ارتباط است و به برخی از سیستم های آن ارگان ها دسترسی دارد و به صورت پیوسته در حال بروز رسانی است. یکی از سازمان های مرتبط با سامانه سپهتن، سامانه اجراییات پلیس است. این سامانه، سیستم کارت هوشمند سازمان راهداری را تحت پوشش دارد که اطلاعات بیمه و معاینه فنی ناوگان نیز، در آن جای دارد. بنابراین داشتن بیمه و معاینه فنی توسط سامانه سپهتن قابل تشخیص است که همین امر می تواند اعتماد بیش از پیش برای مسافران ارمغان آورد.
پس از بررسی سامانه سپهتن، آیا مشکلات و محدودیتهایی در سامانه سپهتن وجود دارد؟
پس از گذشت چند سال از تاسیس سامانه پیمایش هوشمند تردد ناوگان جابه جایی (سامانه سپهتن)، گاهی انتقاداتی توسط رانندگان به این سیستم وارد می شود. از ابتدایی ترین این انتقادها می توان به نصب دوربین سامانه سپهتن بر اتوبوس اشاره داشت. به نظر می رسد برخی از فعالان حوزه جاده ای، نصب این دوربین را خلاف آزادی و نقض حریم شخصی رانندگان می دانند.
از دیگر انتقاداتی که در مورد سامانه سپهتن توسط رانندگان تذکر داده می شود، این است که با نصب این دستگاه و فعالسازی آن، هزینه راه اندازی و نگهداری و استفاده از GPRS بر عهده راننده گذاشته می شود و این در حالی است که استفاده از این اطلاعات توسط ارگانی که درخواست اطلاعات بروزشده از دستگاه سامانه سپهتن را داده است، انجام می پذیرد.
اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ ، مطابق دستوری از سازمان راهداری مالکین اتوبوس ها موظف به بروزرسانی سپهتن شدند که اطلاعات کامل را میتوانید در وبلاگ کیهان سفر دنبال فرمایید.